Projektbeskrivning

Warning: file_get_contents(http://www.matchring.se/DesktopModules/RM_Company/API/Service/getTenderingsByCenterIdCustomTemplate?type=1&noOfItems=5¢erid=22&linkUrl=/upphandling&templateName=RM_Company-TenderingListCenterShortCode): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Unavailable in /customers/8/f/e/researchmatch.se/httpd.www/wp-content/themes/Avada/shortcodes.php on line 135

Gör affärer med ITER!

Just nu byggs världens mest ambitiösa vetenskapsprojekt i sydfrankrike. Totalt investeras närmare 150 miljarder SEK!
Sverige bidrar med cirka 1,3 Miljarder SEK. Forskare från hela världen samarbetar mot ett högt ställt mål; att utnyttja fusionsenergi (fusion av atomer) för att skapa ny energi. Målet är att på sikt utveckla det första elproducerande fusionskraftverket. ITER är ett ”måste” om världen menar allvar med att påbörja utvecklingen till ett mer hållbart samhälle för kommande generationer. Ingen nation kan driva den utmaningen själv.
tokamak

ITER TOKAMAK

ITER är ett globalt forskningsprojekt som drivs av Kina, EU, Indien, Japan, Korea, Ryssland och USA. EU är engagerad i ITER genom F4E (Fusion for Energy) som är en särskilt organisation med säte i Barcelona. F4E ansvarar för den utveckling och de inköp som EU bidrar med till ITER.
Byggnationen påbörjades 2010 och anläggningen beräknas stå klar 2020. En miljon delar skall fogas samman till ITER TOKAMAK, en gigantisk maskin som innesluter magneterna. Anläggningen omfattar 39 byggnader och tekniska funktioner som är nödvändiga för driften av ITER TOKAMAK - Kärnan där fusionsexperiment påbörjas i november 2020. TOKAMAK blir en förstärkt, sexvåningars betongkonstruktion med en höjd på 73 meter.

Besök:

 
Upphandlingar på F4E
www.iter.org
www.iter.org/jobs
fusionforenergy.eu

 

Just nu pågår upphandling av: